Ανακοινώσεις Λογισμικού Φαρμακείου Dioscourides®

 

Megatron Megatron Business Suite MegaTron ERP. Το πρωτοποριακό, αξιόπιστο και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα αξιοποίησης επιχειρησιακών πόρων.
Megatron Pharma Megatron Pharma MegaTron Pharma ERP. Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα “Αξιοποίησης Επιχειρησιακών Πόρων”, πλήρως εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο για Φαρμακαποθήκες.
Dioscourides Dioscourides Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο αποκλειστικά για τις εξεζητημένες ανάγκες Των φαρμακείων. Καλύπτει τις μηχανοργανωτικές απαιτήσεις του φαρμακοποιού πάγκου και πλήρη εκσυγχρονισμό και διαμόρφωση ενός πρότυπου τρόπου λειτουργίας και οργάνωσης του σύγχρονου φαρμακείου.

Από την Κυριακή 12/01/2020 στις 11:00 π.μ. θα είναι διαθέσιμη στον Updater και θα μπορείτε να "κατεβάσετε" τη νέα έκδοση της εφαρμογής Dioscourides (Ver. 2.20.2).

Η έκδοση περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων βελτιώσεων) το νέο τρόπο υπολογισμού από την ΗΔΙΚΑ των επιβαρύνσεων των ασφαλισμένων του ΤΕΑΠΑΣΑ, και μόνον εφόσον εκτελούν τις συνταγές τους σε φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με το ΤΕΑΠΑΣΑ. Δηλαδή σε φαρμακεία που ανήκουν σε συλλόγους που έχουν συνάψει σχετική σύμβαση (όπως Φ.Σ.Αττικής κλπ).

Για τα υπόλοιπα Φαρμακεία της χώρας οι συνταγές των εν λόγω ασφαλισμένων εκτελούνται και κοστολογούνται χωρίς καμμία αλλαγή.

Η λειτουργικότητα θα ενεργοποιηθεί από την ΗΔΙΚΑ από Δευτέρα 13/01/2020 το πρωί.

Λειτουργικότητα: Κατά την εκτέλεση συνταγών ασφαλισμένων του ΤΕΑΠΑΣΑ, σε φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με το ΤΕΑΠΑΣΑ, μέρος του ποσού που επιβαρύνει τον ασφαλισμένο (ως διαφορά μεταξύ λιανικής τιμής και τιμής αποζημίωσης του φαρμάκου) θα πρέπει να καλύπτεται πλέον από τον ΚΥΥΑΠ.

Λεπτομέρειες  της ανακοίνωσης της ΗΔΙΚΑ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα παρακάτω:

  • Θα πρέπει να υπολογίσετε οτι αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 60’ της ώρας (ανάλογα με τον υπολογιστή σας), οπότε μην την ξεκινήσετε αν νομίζετε οτι δεν έχετε αυτό το χρονικό περιθώριο.
  • ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΕ ΠΟΤΕ και για κανένα λόγο τη διαδικασία αναβάθμισης όση ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καταστροφής της εφαρμογής.
  • Εξάλλου, μπορείτε να την ξεκινήσετε κάποια άλλη στιγμή (π.χ. το μεσημέρι μετά το κλείσιμο), πατώντας απλά το κουμπί  του Updater .

Διαβάστε εδώ για τις υπόλοιπες βελτιώσεις που περιλαμβάνει η Νέα έκδοση της εφαρμογής.