Ανακοινώσεις Λογισμικού Φαρμακείου Dioscourides®

 

Megatron Megatron Business Suite MegaTron ERP. Το πρωτοποριακό, αξιόπιστο και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα αξιοποίησης επιχειρησιακών πόρων.
Megatron Pharma Megatron Pharma MegaTron Pharma ERP. Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα “Αξιοποίησης Επιχειρησιακών Πόρων”, πλήρως εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο για Φαρμακαποθήκες.
Dioscourides Dioscourides Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο αποκλειστικά για τις εξεζητημένες ανάγκες Των φαρμακείων. Καλύπτει τις μηχανοργανωτικές απαιτήσεις του φαρμακοποιού πάγκου και πλήρη εκσυγχρονισμό και διαμόρφωση ενός πρότυπου τρόπου λειτουργίας και οργάνωσης του σύγχρονου φαρμακείου.

Με τα σημερινά δεδομένα και σύμφωνα με τους νόμους και τις αποφάσεις της ΑΑΔΕ (1098/2022 και 1155/2023), οι τρόποι διασύνδεσης του λογισμικού τιμολόγησης με τα EFP/POS επιτυγχάνεται μέσω :

 1. Αναβαθμισμένων φορολογικών ταμειακών μηχανών (ΦΤΜ), οι οποίες έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης με EFT/POS (Πιστωτικών και Χρεωστικών Καρτών) και διαθέτουν κατάλληλο driver για επικοινωνία με το λογισμικό της επιχείρησης.
  Οι εν λόγω ΦΤΜ πρέπει επίσης να έχουν την δυνατότητα έκδοσης “Πιστωτικής και Ακυρωτικής Απόδειξης”.
  Η εταιρεία μας έχει ήδη υλοποιήσει την διασύνδεση με την ΦΤΜ Solidus Datex WP500.
  Για τις υπόλοιπες ταμειακές δεν έχουμε πληροφόρηση.

 2. Νέων τύπων φορολογικών μηχανισμών (ΦΗΜΑΣ) που έχουν την σχετική πιστοποίηση και αδειοδότηση.
  Προς το παρόν, παρ’ όλες τις προσπάθειες μας ΔΕΝ βρήκαμε διαθέσιμους στην αγορά ΦΗΜΑΣ συμβατούς με τις προδιαγραφές της ΑΑΔΕ.

 3. Παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Για την διασύνδεση αυτή εκκρεμούν :

  • Οι πιστοποιήσεις από την ΑΑΔΕ.

  • Οι προδιαγραφές από τις εταιρείες EFT/POS για την διασύνδεση με τον Πάροχο (μέσω του λογισμικού τιμολόγησης).

Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι, τα εν λόγω EFT/POS να μπορούν (δηλαδή να έχουν την δυνατότητα) να συνδεθούν με τα παραπάνω αναφερόμενα: ΦΤΜ, ΦΗΜΑΣ, Πάροχο.

Συμπερασματικά, ΣΗΜΕΡΑ η μόνη διαθέσιμη λύση που είναι συμβατή με τις προδιαγραφές της ΑΑΔΕ είναι αυτή της ταμειακής μηχανής.

Η ΙΛΥΔΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσαρμόζεται άμεσα στα νέα δεδομένα υλοποιώντας κάθε νέα δυνατότητα που απαιτείται για την νόμιμη λειτουργία της ίδιας και των πελατών της.